IMYC of Curriculum 10-14 ontdekken in één week? En werken aan de duurzame ontwikkelingsdoelen? Dat kan met de mini-unit Sustainability!

 
De unit is ontwikkeld om leerlingen te laten kennismaken met IMYC en/of Curriculum10-14. Leraren die willen kennismaken met het concept, krijgen met deze unit een goed beeld van de onderwijsfilosofie. Het gaat om betekenisvolle activiteiten, vanuit vakinhoudelijke leerdoelen, verbonden binnen een thema.
 
Leraren die langer werken met IMYC of Curriculum 10-14 herkennen het leerproces met terugkerende onderdelen. Het staat leraren en scholen natuurlijk volledig vrij om het materiaal aan te passen, om zo hun leerlingen nog beter te begeleiden in hun ontwikkeling.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

De SDG’s (sustainable development goals) staan centraal in deze mini-unit. Deze zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelings-agenda voor 2030. Het zijn mondiale doelen voor duurzame ontwikkeling.
 

Download

 
De units zijn voor iedereen die er baat bij heeft.

Mini-unit Sustainability

Voor de leraar

Deze mini-unit biedt voldoende lessuggesties voor één week. Idealiter begin je twee tot drie weken van te voren met de voorbereidingen. Binnen de unit wordt ook gewerkt aan leergebieden en kerndoelen. De leerlingen ontdekken meer over SDG 7, 8, 9, 11, 12 en 17.
 

'Het onderwijs van Great Learning Nederland gaat naast vele jaren onderwijservaring wereldwijd uit van onderzoeken uit de hersenwetenschap.'